Gastenboek en reacties

Wat vind je van de lessen van De Taaljuf, zou je de lessen aanbevelen? Graag nodig ik jou uit om een reactie te plaatsen, zodat toekomstige cursisten een beter beeld krijgen van de taallessen die ik geef.

Reactie plaatsen

Reacties

Regi
4 maanden geleden

Ik volg al een aantal jaar Franse les bij Margriet.
Eerst heb ik een tijdje alleen lessen gevolg daarna met een andere leerling.
Margriet, geeft op deskundige en ontspannen manier les.
Kortom; leerzaam en gezellig !

Linda Schut
6 maanden geleden

Ruim 10 jaar lang heb ik Spaanse lessen gevolgd bij De Taaljuf. Niet om zo snel mogelijk de Spaanse taal te leren, maar om als ontspanning heerlijk inspannend met (de Spaanse) taal bezig te zijn. De Taaljuf geeft les op een gezellige, ongedwongen en natuurlijke manier. De lessen zijn altijd goed voorbereid en worden nooit saai, doordat er regelmatig voor afwisseling wordt gezorgd in de vorm van liedjes, spelletjes etc. De Taaljuf heeft kennis van zaken en ik kan haar dan ook zeker aanbevelen.

Lenneke
7 maanden geleden

Voordat wij met ons gezin en mijn ouders naar Mallorca gingen om ons 15 jarige huwelijksfeest te vieren, hebben we Spaanse les gehad van Margriet. Wat was dat een feestje! We waren met een bont gezelschap (opa en oma, wij zelf en onze kinderen in de leeftijd van 11-4) en Margriet slaagde er in om voor iedereen op eigen niveau les te geven. We hebben genoten en raden het iedereen aan!


Frank van Heneste

Al jaren heb ik plezier van haar taalkundige expertise samen met near-native kennis van het Spaans. Zij kent de problemen van Spaans als tweede taal. Kan taalnuances overbrengen die je in een boek niet zou vinden. Kortom, zo'n docent is zeldzaam. Een tref dat ik de Taaljuf vond !


Josje Zuurbier

De lessen van de Taaljuf zijn informatief en leerzaam. Nivo en tempo van de leerling krijgen veel aandacht. In een ontspannen sfeer wordt de taal samen beoefend en krijg je het idee dat je al snel een woordje mee kan spreken! Aanrader voor wie het Spaans wil leren!


Werner Verhagen

Sinds een half jaartje volgen we de lessen Frans opafstand via Skype. We leren snel bij en kunnen ons al goed verstaanbaar maken in het land.


Wim Veldhuizen

Purchaser at ABB b.v.

Ik heb aanvankelijk les gehad van Margriet in een kleine groep van zo’n 6 personen. Dit gaat haar goed af, waarbij ze niemand over het hoofd ziet, maar ook niet ontziet. Ze zorgt dat iedereen aan de beurt komt, zijn vragen kwijt kan en dit alles op een leuke ontspannen manier.

Daarna ben ik Spaans gaan doen bij haar met 1 andere cursist. Dan gaat het tempo omhoog en wordt het nog interessanter, omdat er dan vrijwel uitsluitend in de betreffende taal wordt gesproken. Echter, dit alles wel op een manier dat er volop ruimte is voor fouten maken die ze heel subtiel bespreekt. Geen gedril of op elke slak zout leggend, maar op een manier dat je de taal in mijn ogen goed leert en toch niet bang hoeft te zijn dat je niet gewoon “wat kunt proberen”. Ook zijn de lessen afwisselend. Ene keer muziek erbij, andere keer wat beeldmateriaal. Altijd als opening even wat actuele zaken bespreken, waardoor je er meteen in kunt komen.


Henk Prins

Voorzitter Raad van Bestuur Zorggroep Charmin

Margriet heeft op een plezierige manier in vijf weken tijd mijn Engels opgefrist zodat ik met voldoende zelfvertrouwen deel ga nemen aan een internationale reis met een Engels gezelschap. De persoonlijke aandacht en de toegespitste lessen met bijbehorend huiswerk waren ronduit plezierig.


Danka de Bruin

Eigenaar Domus Naturalis

Ik heb bij Margriet een individuele opfriscursus gevolgd. De lessen waren voor mij heel nuttig. Margriet kan in ontspannen sfeer haar taalkennis goed overdragen.


Vincent Carlier

Oud-student Journalistiek CHE

Cursus
De cursus stelt de gemotiveerde cursist in staat om binnen een relatief kort tijdsbestek een aardig woordje Spaans te spreken. De taal wordt integraal aangeleerd; dus niet alleen maar regeltjes maar ook woordjes en uitspraak. Deze combinatie maakt de cursus bijzonder zinvol en interessant om aan deel te nemen

Reader
De verschillende onderdelen die tijdens de bijeenkomsten ter sprake komen, zijn op een consistente en overzichtelijke manier uitgewerkt in de bijbehorende reader. Ik werd in positieve zin verrast door de uitgebreide grammaticale oefeningen. Met het bespreken en bestuderen van diverse voornaamwoorden, de vele werkwoorden met hun (onregelmatige) uitgangen en andere grammaticale regels zijn we m.i. met zeven bijeenkomsten een heel eind gekomen. De reader bevat heel veel begrijpelijke informatie die direct toepasbaar is.

Docent
De docent maakt een gemotiveerde en deskundige indruk. De colleges hebben bovendien ook nog een prima ‘gezelligheidsgehalte’.

Verbeterpunten
Geen concrete.
Bedankt voor de leerzame momenten en voor uw gemotiveerde bijdrage.


Coby van der Ziel

68-jarige student

Sinds een jaar volg ik een cursus Spaans bij Margriet van Gelder, De Taaljuf. Ja, een echte juf, maar dan zo dat je het bijna niet in de gaten hebt, vanwege de gezellige ontmoetingen aan de keukentafel onder het genot van thee of koffie. Ondertussen brengt zij ons heel wat bij over de taal, op een levendige en ontspannen manier. Ze heeft oog voor de verschillende persoonlijkheden van haar studenten, en geeft daar ruimte aan: we mogen nl. vragen wat we willen. En dat doen we dan ook. Margriet heeft duidelijk plezier in lesgeven. Graag wil ik haar geduld nog even noemen, want daardoor kan deze 68-jarige student zich op haar gemak voelen.


Linda Vervoorn

Cursist Spaans

Bij De Taaljuf leer ik Spaans op een fijne, ongedwongen manier. Goede lesmethode die wordt gegeven met oog voor detail en (Spaanse) cultuur. Les in een kleine groep waardoor er altijd een persoonlijk tintje aan gegeven kan worden. Vriendelijke en enthousiaste docente die de taal uitstekend beheerst.
Kortom: De Taaljuf kan ik voor 100 procent aanbevelen aan mensen die graag een andere taal willen leren!!


Anton Brouwer

Eigenaar Brouwer Metaal

Margriet ondersteunt ons met de verkoop in Frans en Spaanstalige landen hetgeen veel nieuwe opdrachten heeft opgeleverd.


Dirk Jan Zinkstok

Lunteren

Spaans is de achtste taal die op mijn pad kwam en de eerste waarin ik me voor mijn plezier verdiep. Nu voor het 6e jaar en het wordt alleen maar leuker bij de Taaljuf.
De Taaljuf beheerst de taal, en weet ook hoe een mens een taal leert. Ze heeft alle trucjes in huis, van spelletjes en liedjes tot en met websites waarmee je verder komt. Moeten is er niet bij,
je voelt je uitgedaagd en niet opgejaagd. Als cursist kun je zelf het tempo en de diepgang bepalen.
Als docent ( op een ander gebied) vind ik het boeiend bij een collega in de keuken te mogen kijken. Wat ik uiteindelijk wil bereiken is Nederlands leren aan vreemdtaligen, en deze scholing helpt me om mijn vaardigheden te ontwikkelen.

Wat spreekt mij aan bij de Taaljuf:

  • kleinschaligheid
  • persoonlijk: sluit aan bij wie je bent, wat je kunt en wat je wilt
  • deskundig
  • veilig: je hebt het gevoel dat je rustig kunt stuntelen
    stimulerend
  • elke les is met zorg voorbereid
  • gezellige lessen maar wel koppie erbij hoor

Arjanne Aleman

Student at Christelijke Hogeschool Ede

Margriet heeft mij Spaanse les gegeven. Niet alleen heeft ze veel kennis van zaken, ze geeft ook nog eens op een heel prettige, persoonlijke manier les.


Peter Blokhuis

Oud-directeur academie Journalistiek en Communicatie CHE

Van 2005 tot 2010 heeft Margriet cursussen Spaans verzorgd voor studenten van Christelijke Hogeschool Ede. Zij toonde zich daarbij betrokken, bekwaam en initiatiefrijk. De studenten waardeerden de kwaliteit van de cursussen en de relatief korte tijd waarin zij zich de beginselen van de Spaanse taal konden eigen maken.


René Jansen

MarketingManager Leven – Delta Lloyd, OHRA en Erasmus Leven

Margriet heeft mijn zoon en 2 klasgenoten bijles gegeven in taal in het laatste half jaar van Groep 8. Alle drie hebben daar veel aan gehad: beter rapport, goede Cito en nu een goede basis in het middelbare onderwijs.

Margriet is goed in het kleurrijk overbrengen van kennis en in een klein groepje per kind een persoonlijk aanpak te geven en elkaar onderling te stimuleren. Als klant en als ouder ben ik zeer tevreden over haar prettige, professionele en persoonlijke aanpak. Ik beveel haar dan ook zeker aan!

Marijke Steenbergen

Onderwijskundige / communicatie - Wageningen University & Research

Ik heb Spaanse lessen gevolgd bij Margriet in een kleine groep (3 mensen). Dit was zeer prettig en Margriet had veel persoonlijke aandacht voor ons alle drie. Haar lessen geeft ze op een heel ontspannen manier en ze stemt af waar de behoeften liggen, zodat we binnen onze groep veel spreekvaardigheid hebben kunnen oefenen. Het blijft lastig een taal te leren als je niet in het land zelf verblijft, maar de lessen van Margriet zijn een goed alternatief.