Over mij

De Taaljuf is een taleninstituut dat door mij, Margriet van Gelder, geleid wordt. Ik ben een ervaren, enthousiaste taaltrainer; universitair gevormd, als docent Franse taal- en letterkunde.

Belangrijker dan de theorie vind ik de praktijk; naast mijn studie heb ik ruim 12 jaar in het buitenland gewoond en gewerkt, waardoor ik wéét wat het is om in ‘het echte leven’ een andere taal te leren. Ik heb me gespecialiseerd in de Spaanse taal; daarnaast worden de talen Frans, Engels en Nederlands met veel plezier aangeboden. Ik heb ruim 25 jaar ervaring in het geven van taalonderwijs.

WERKWIJZE

Na een kennismakingsgesprek, waarin de doelen van de leerling(en) worden geïnventariseerd, wordt een plan van aanpak opgesteld. Hierbij staan de ideeën en behoeften van de leerling centraal.

Iedere persoon is uniek en leert op zijn of haar eigen manier. De rol van De Taaljuf is om jou als leerling tot je recht te laten komen. De Taaljuf biedt haar diensten aan in haar eigen ruimte, of Incompany.

De eigen locatie is informeel en wordt bij elke les aangepast aan het te behandelen thema van de betreffende les.

“Tuurlijk, mijn eerste doel was om de ‘basics’ van de taal me eigen te maken. Maar de cursusavonden waren altijd ontspannen en gezellig en Margriet wist de sfeer van de Spaanse taal goed over te brengen.”

DOELGROEPEN

Je kunt bij De Taaljuf terecht voor taaltrainingen, traditionele taalcursussen, bijlessen of ‘bijspijkercursussen’. De lessen kunnen privé gegeven worden, maar ook in kleine groepjes (tot maximaal 8 deelnemers) of in grotere groepen (Incompany).

De Taaljuf verzorgt trainingen voor het bedrijfsleven, maar ook veel particulieren vinden de weg naar de informele ruimte en sfeer; volwassenen én kinderen, scholieren en andere leergierige kids!